2 Dakika Kural için Yangın Çıkış Kapısı
Wiki Article
Ev bark ve ofis kadar mekanların giriş kapkaloriın güvende olması aşamasında “Kapı kaç kez kilitlenmeli?” sorusunun…
Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden mefultır ve çoklukla çağcıl binalarda kullanılır.
Belirli yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu hanek konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma kılmak cebir ve güvensiz olacağı dâhilin yangın merdiveni kullanımı gereklidir.
Bu nedenle daha erdemli bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında muhafaza esenlamaz ve bu nedenle henüz bağan bir fiyata sahiptir.
Bunlar kadar âdemoğlu trafiğinin lüks ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları kullanımı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki binalarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları ülke izni alabilir.
Yangın eminği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz erdemli başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.
Hatta, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, uygun şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Sınav İşlemleri: Baplar rutin aralıklarla yetkililer tarafından sınav edilmelidir. Bapların Yangın Merdiveni Kapısı her an ulaşılabilir olması ve doğru çallıkışması önemlidir.
Aynı şekilde kapı fitillerinin hala tütün sızdırmaz olduklarını organize kontroller ile denetlemek ve etüt etmek değerlidir.
ürkü Durumunu Azaltma: Ani gelişen vakalar sonrasında insanoğlu panik evet Yangın Merdiveni Kapısı ve bulundukları düzı bırakma kılmak ister. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle zorlamasız kullanıma iye olan baplar yardımıyla insanların ürkü durumu azalır ve emin çıkış katkısızlanır.
; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin gücük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile çatı bağırsaki yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Alelade bir yangın, saf afet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Mualla sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı midelerine yerleştirilmesi ile bu baplar avlu kurtarmaktadır.
Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, yangın kapısı bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık kuruluşlıp bu noktadan adiya eğimi 50 dereceden elan aşkın olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.
Emniyet: Müstacel çışitaa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına iye olmamalıdır. Evgin durumlarda kapıların her an örtüsüz olması insanoğluın çıkışını kolaylaştırır.